İMAR BARIŞI

Vatandaşlarımızın 31.12.2017 Tarihine kadar yapmış oldukları Ruhsatsız (kaçak yapı) binalarını 31/10/2018 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde İmar Barışı yasası ile yasal hale getirebileceklerdir.

e - devlet üzerinden yapılacak müracaatta (müracaatlar sadece e-devlet üzerinden yapılacaktır.)

1. e- devlet şifresi
  2. geçerli cep telefon numarası
  3. geçerli bir e - posta adresi
  4. beyan edilecek yapının adresi
  5. arsanın tapu bilgileritoplam inşaat alanı (kaçak olarak yapılan bina alanı)
  6. arsa/arazi emlak birim değeri (TL/m2)
  7. yapının bulunduğu arsanın alanı,
  8. yapının sınıfı
  9. imar mevzuatına aykırılığın tarifi
  10. yapıdaki aykırılığı gösteren birer adet fotoğraf.(jpg, ipeg,veya png format

e devlet üzerinden yukarıda sayılan bütün bilgiler girildikten sonra gönder tuşuna basılarak kaçak yapının kaydı yapılacaktır. Cep telefonuna yada e mail adresine gelecek mesaj ile ödenecek tutar bildirilen banka şubesine yatırılacaktır.

Bütün işlemlerin bitmesine müteakkip 2 suret Yapı Kadı Belgesi düzenlenecektir. Yapı Kayıt Belgesinin 1 sureti Belediyemize verilecektir.

Afatevleri Mahallesi Nigde Caddesi No : 35 Göre Kasabası
Merkez/Nevşehir